ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

 

Εδώ και τρεις δεκαετίες, το Μουσείο Βορρέ σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που αντλούν τη θεματολογία τους από τις συλλογές και τους χώρους του και απευθύνονται σε σχολικές και προσχολικές ομάδες. Εικαστικά εργαστήρια που φιλοδοξούν να εμπνεύσουν, να εκπλήξουν και να εξάψουν τη φαντασία των παιδιών που συμμετέχουν, προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και μετατρέπουν το Μουσείο σε ένα γόνιμο μαθησιακό περιβάλλον.

 

Eικαστικό εργαστήρι συναισθημάτων.
(Νηπιαγωγείο - Γ’ Δημοτικού, διάρκεια 90’)

Αντλούμε έμπνευση από τα χρώματα, τα υλικά, τους τρόπους και τις τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι πιο σημαντικοί ζωγράφοι και γλύπτες της συλλογής του μουσείου, για να δώσουμε εικόνα στα δικά μας συναισθήματα και στις δικές μας ιδέες.

Συμμετοχή : 5 €

 

 

 

Όταν το σκουπίδι ονειρεύεται, γίνεται λουλούδι!
(Νηπιαγωγείο - Δημοτικό, διάρκεια 90’)

Τίποτα δεν είναι άχρηστο, τίποτα δεν πάει χαμένο! Ανακαλύπτουμε την αξία των «καθημερινών», των «ασήμαντων» υλικών και αντιλαμβανόμαστε την δύναμη της φαντασίας να μεταμορφώνει, την ζωή μας όλη! Ξενάγηση στο σύνολο της συλλογής του Μουσείου και εικαστικό εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά.

Συμμετοχή : 5 €

 

 

 

Ζωγραφίζοντας τις λέξεις.
(Δ’ Δημοτικού - Γ’ Γυμνασίου, διάρκεια 90’)

Αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας όλοι με τον ίδιο τρόπο; Ένα έργο τέχνης έχει μόνο μια ερμηνεία; Μας επηρεάζει ο τίτλος που έδωσε ο καλλιτέχνης; Τι ερμηνεία θα δίναμε εμείς και πώς θα απεικονίζαμε τον ίδιο τίτλο; Στο εργαστήρι αυτό αναζητάμε το προσωπικό μας νόημα και δημιουργούμε τις δικές μας εικόνες, με αφορμή έργα της συλλογής σε μια δημιουργική διαδικασία που ενθαρρύνει εναλλακτικούς τρόπους σκέψης και έκφρασης.

Συμμετοχή : 5 €

 

 

 

Επικοινωνία / κρατήσεις: 2106642520.